Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΙΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΟΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΡΙΩΝ

ΚΑΤΌΠΙΝ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΉΣ ΑΊΤΗΣΗΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΏΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ ΙΡΙΩΝ ΕΞΕΛΊΣΣΕΣΤΕ ΕΔΏ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΈΣ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΕΝΏ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΌΝΙΑ ΈΧΕΙ ΦΤΆΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΌ ΣΗΜΕΊΟ ΚΑΘΏΣ Η ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΉ ΈΧΕΙ ΠΛΈΩΝ ΦΤΆΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΉ ΖΏΝΗ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΈΝΟΣ ΔΡΌΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΊΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΈΣ).Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΎ ΈΡΓΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΙΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΉΣ ΜΕΛΈΤΗΣ.
ΜΕ ΒΆΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ Ο ΔΉΜΟΣ ΑΣΙΝΉΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΎ ΕΞΑΣΦΆΛΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΈΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟ ΓΡΑΜΜΑ (ΘΗΣΈΑΣ),ΠΡΟΧΏΡΗΣΕ ΣΤΙΣ 8/10/2009 ΣΤΗΝ ΣΎΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΉΣ ΣΎΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΜΕ ΤΊΤΛΟ ((ΔΙΕΎΡΥΝΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗΣ ΔΙΆΒΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΏΝ ΔΗ ΜΟΥ ΑΣΙΝΉΣ (ΑΚΤΟΜΙΧΑΝΙΚΗ ΔΙΕΎΡΥΝΣΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ).ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΎ ΈΡΓΟΥ,ΕΙ ΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΏΝ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΦΕΡΤΏΝ ΥΛΙΚΏΝ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΈΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΉ ΤΩΝ ΕΝ ΛΌΓΩ ΠΑΡΆΛΙΩΝ,ΜΈΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΔΙΕΘΝΏΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΈΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΏΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΏΝ ΜΟΝΤΈΛΩΝ ,ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΉΣ ΛΎΣΗΣ,Η ΌΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΊ ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΙΑΘΈΣΙΜΕΣ (ΉΠΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΉΣ) ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΙ ΝΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΆ ΑΠΟΔΈΚΤΗ.ΣΤΌΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΚΡΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΎΣΗΣ ,ΕΙ ΝΑΙ Η ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ , ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.


Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2010 , ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ.

1 σχόλιο:

  1. Η παραπάνω δήλωση δεν απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους φορείς από την ευθύνη προστασίας των περιουσιών και της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.
    Ακόμη και αν όλα έγιναν σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα (το οποίο αποτελεί θέμα αυτοψίας / διερεύνησης), η προστασία από ενδεχόμενη καταστροφή εξακολουθεί να ανήκει αποκλειστικά στη Δ/ση, εφόσον απαγορεύεται στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους να παρέμβουν και να τις προστατεύσουν.
    Το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου από την πολιτεία σχεδίου του οικισμού που σημαίνει ότι η πολιτεία (Δ/ση / αρμόδιοι φορείς) εγγυάται την ασφαλή διαβίωση εντός αυτής.
    Από τα παραπάνω και μόνο προκύπτει η ευθύνη της Δ/σης για εκείνα που έπρεπε να είχε κάνει στο παρελθόν, και δεν έκανε, και εκείνα που δηλώνει πως θα κάνει, σε μεγάλο βάθος χρόνου, στο μέλλον. Το φαινόμενο της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και της διάβρωσης των ακτών ΔΕΝ προέκυψε με την τελευταία καταστροφή, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια.
    Απαιτείστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα ΑΜΕΣΑ, μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος και μην αρκεστείτε σε ανέξοδες δικαιολογίες οι οποίες μετατοπίζουν το κόστος σε σας τους ίδιους. Οι τοπικές και περιφερειακές Αρχές μπορούν να ενταχθούν σε Κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης για να εξασφαλίσουν πόρους και επιστημονική υποστήριξη προς όφελος των τομέων ευθύνης τους – ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Η απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων από τις ελληνικές τοπικές και περιφερειακές Αρχές είναι από ανύπαρκτη έως ελάχιστη. Το πρόγραμμα Θησέας (Υπ. Εσωτερικών) το οποίο ήδη έκλεισε, δινόταν με τον γνωστό ελληνικό τρόπο, εξυπηρετώντας περισσότερο σκοπιμότητες παρά δίνοντας ουσιαστική λύση σε υπαρκτά προβλήματα

    Περικλής Διονυσόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή