Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Παρέδωσε ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ στον ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟ

Παρέδωσε ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ στον ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟ
και τώρα ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ξεκινά το πρόγραμμα "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"




 
 
 
 
 

Τελετή Εγκατάστασης των νέων Περιφερειακών Αρχών στην Αργολίδα είχαμε σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στην νομαρχία Αργολίδας.
Στην τελετή ο νομάρχης κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος παρέδωσε την Νομαρχία στον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο, θεωρητικά τουλάχιστον, αφού ο ίδιος συνεχίζει να έχει την εξουσία μέχρι τέλους του έτους.  

Στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε και ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, υπήρξαν σύντομες τοποθετήσεις των τριών ανδρών. Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε με λίγες λέξεις το πνεύμε της εκδήλωσης θα λέγαμε ότι όλοι στην θεωρία ζητούν συνενετικές διαδικασίες, πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, δημιουργικές προτάσεις από την αντιπολίτευση, ανοικτά αυτιά από τους διοικούντες και αυτό διότι όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες προσαρμογής στα νέα Καλλικρατικά δεδομένα. Όλοι γνωρίζουν ότι οι πόροι είναι μειωμένοι. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Καλλικράτης, έτσι ή λίγο διαφορετικός, ήταν υποχρεωτικός για την προσαρμογή στα νέα παγκόσμια δεδομένα.

Ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος ζήτησε πρωτίστως και πέραν από οτιδήποτε ανταγωνισμούς να προστατευτεί πρωταρχικά το έργο του Αναβάλου, το οποίο όπως είπε αφορά και την Κυνουρία, ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Τατούλη.

Ο κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος ζήτησε γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Σκληρή αλλά επικοδομητική κριτική από την Αντιπολίτευση. Αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Συμμετοχή στην άσκηση εξουσίας από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι με τις προτάσεις τους μπορούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων, αλλά και στην καλύτερη υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης έδωσε τέλος το περίγραμμα της λογικής με την οποία θέλει να ασκήσει εξουσία ο συνδυασμός του "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ". Ανατροπές σε πάρα πολλούς τομείς άσκησης εξουσίας. Δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής περιφερειακής μηχανής, που θα μπορεί να λειτουργήσει σαν πρότυπο στις υπόλοιπες Ελληνικές αλλά και Ευρωπαϊκές περιφέρειες. Δήλωσε επίσης ότι ακόμη και τα θέματα των προμηθειών, ανάληψης δημοσίων έργων, ανάθεσης μελετών και παλαβής δημοσίων έργων θα αλλάξει. Τόνισε ότι τους κλειστούς διαγωνισμούς θα αντικαταστήσουν νέες ανοικτές διαδικασίες.

Η συνέχεια της σημερινής εκδήλωσης θα δοθεί στις 22 του μήνα με την ορκωμοσία των νέων Περιφερειακών Αρχών, η οποία θα γίνει στην Τρίπολη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου